Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ

 Σε ένα σημείο της παραλιακής, στο παρκάκι ακριβώς απέναντι από τον άγιο Ανδρέα, δεν το ήξερα ότι υπήρχε αυτή η προτομή του Θερβάντες. 


 

Δεν με εξέπληξε όμως τόσο αυτό, όσο εκείνο που ανακάλυψα πλησιάζοντάς το. Παρατηρήστε προσεκτικά από τη μέση της επιγραφής και κάτω. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται απλά ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! Ένας αλλοπρόσαλλος κώδικας επικοινωνίας μόλις ανακαλύφθηκε : είναι Greeklish που όμως διατηρούν την ιστορική ορθογραφία των ελληνικών και μάλιστα προσθέτουν και δικά τους γράμματα εκεί που δεν υπάρχουν (polemhesan, dhemou)!!
 


 Είναι ντροπή και αίσχος να κατακρεουργείται έτσι η ελληνική γλώσσα! Και μάλιστα από φορείς του κράτους που, κανονικά, αρμοδιότητά τους θα ήταν να προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό.


Προσπαθώ να καταλάβω σε ποιους απευθύνεται περισσότερο αυτός ο τρόπος γραφής και άκρη δε βγάζω..Ούτε τους Έλληνες, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν στα ελληνικά η επιγραφή, αλλά ούτε και τους ξένους, αφού δεν καταλαβαίνουν τι γράφει...

Ντροπή...Πραγματικά, ντροπή!


5 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ!!ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΦΟΒΕΡΗ ΓΡΑΦΗ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΩΡΑ ΜΕΣΑ...
    Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ! Νομίζω όμως πως από την απλή καταγραφή σκέψεων μέχρι τη συγγραφή βιβλίου υπάρχει μακρυυυυυυύς δρόμος...Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα !
    Να υποθέσω ότι την επιγραφή την έφτιαξαν Ισπανοί, ίσως από το Ισπανικό Πανεπιστήμιο Καμίλο τάδε , προς τιμήν του Θερβάντες !!
    Γιατί είναι ως λες επιεικώς απαράδεκτη η γραφή για Έλληνα κατασκευαστή, αν και τα παιδιά πλέον στο διαδίκτυο αυτά τα Γκρινλις (ψευτοΕλληνοαγγλικά) χρησιμοποιούν !!
    Σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Ακόμα και οι Ισπανοί όμως να είναι οι κατασκευαστές, όφειλαν να συμβουλευτούν κάποιον που γνωρίζει ελληνικά για να τους κατατοπίσει, αφού ήθελαν να τιμήσουν τη χώρα μας!Για μένα, είναι απαράδεκτο σ ένα δημόσιο χώρο που περνούν πολλοί άνθρωποι καθημερινά να υπάρχει αυτή η επιγραφή.

      Διαγραφή

Όχι προσβλητικό περιεχόμενο