Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Το καραβάκι της προηγούμενης ανάρτησης με ενέπνευσε να ετοιμάσω κάτι για τους μαθητές μου (Α΄τάξη) εν όψει της λήξης της σχολικής χρονιάς. Από τον Σεπτέμβριο κρατούσα κάποιες ατομικές τους εργασίες (τα πρώτα τους γράμματα, μικρές χειροτεχνίες, κατασκευές με απλά υλικά από το πρόγραμμα αγωγής υγείας κ.ά.) με σκοπό να τους τα δώσω στο τέλος. Σκέφτηκα όμως, πως πολύ καλύτερα θα ήταν να τους τα παραδώσω κάπως πιο ...σουλουπωμένα! Στα παραπάνω πρόσθεσα  μερικές φωτογραφίες από επισκέψεις και άλλες δραστηριότητες κι ένα όμορφο εξώφυλλο και ιδού το ατομικό τους βιβλιαράκι:


Τα υλικά πολύ απλά : κανέλες, κορδέλες, πολύχρωμα χαρτόνια, γάζα, ξυλάκια από σουβλάκια και πολύς χρόνος....



Εντάξει, το ξέρω! Δεν είναι κάτι ιδαίτερο, αλλά εμένα μ΄ αρέσουν!




(Ανά περιόδους, περνάω διάφορα κολλήματα με αντικείμενα. Πριν καιρό, είχα μανία με τις κορδέλες. Τις χρησιμοποιούσα παντού!Μέχρι και πάνω μου έβαζα. Παλιότερα, με τους φιόγκους και τα κουμπιά. Όπως καταλάβατε, τώρα είμαι στη φάση των καραβιών...Άβυσσος η ψυχή...)

7 σχόλια:

  1. Kι εμένα μ΄αρέσουν !!
    Είναι λυτά, μυρωδάτα, πολύχρωμα , χαριτωμένα !!
    Πολύ καλή ιδέα!!

    Σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο βρε Αναστασία!...Πολύ όμορφα τα έκανες!!! Τα παιδάκια θα έχουν ένα ωραίο αναμνηστικό! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθηνά και Χρυσούλα, σας ευχαριστώ πολύ!Είναι ιδιαίτερα τιμητικά για μένα τα λόγια σας, γιατί και οι δυο σας φτιάχνετε έργα και κατασκευές που δε συγκρίνονται,βέβαια, με τα δικά μου.Εγώ είμαι ακόμα σε σχολικό επίπεδο! Η διαδικτυακή όμως συναναστροφή μαζί σας μπορεί να με επηρεάσει και να εξελιχθώ περνώντας γρήγορα τις τάξεις του δημοτικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ όλοι οι δάσκαλοι είχαν τις δικές σου ευαισθησίες κι ανησυχίες,θάταν αλλιώς και τα πράγματα στην παιδεία κι όχι μόνο.
    Και δε συγκρίνω με τα δικά μου σχολικά χρόνια που ούτως ή άλλως δε συγκρίνονται, αλλά με τα σχολικά χρόνια και των 2 μου παιδιών.Λίγοι δάσκαλοι ξεφεύγουν απο το μέσο όρο της διεκπεραίωσης της ύλης.
    Χαίρομαι λοιπόν ανακαλύπτοντας ανθρώπους που ψάχνονται, γιατί αυτό που κάνεις σήμερα εσύ δίνει έναυσμα στους μαθητές σου.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ τόοοοοοσο πολύ για τα καλά σου λόγια!Σίγουρα πρέπει να διεκπαιρεώνεται η ύλη, αλλά μ έναν παιγνιώδη κι ευχάριστο τρόπο για τα παιδιά.Είμαι νεα στο επαγγελμα κι έχω μπει με όρεξη.Δεν ξέρω όμως αν μετα από χρόνια θα έχω τον ίδιο ζήλο.Ας μη λέω μεγάλες κουβέντες, λοιπόν...

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Αναστασία.Χαίρομαι που βρέθηκα τυχαία στο σπιτάκι σου.Μου άρεσε πολύ.Θα ήθελα να σου πω,πως οτιδήποτε χειροποίητο είναι ιδιαίτερο,μοναδικό,ξεχωριστό και με μεγάλη αξία,γιατί έγινε μ'αγάπη.
    Θα τα λέμε....φιλιά από τη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες, Άννα!Αυτό το "τυχαία" πολύ μ αρέσει!Απ το πουθενά, αποκτάς καινούριους φίλους. Όντως, το χειροποίητο γίνεται με αγάπη, όμως σίγουρα θα ξέρεις πως δεν το εκτιμούν όλοι..

      Πρωινές καλημέρες...

      Διαγραφή

Όχι προσβλητικό περιεχόμενο