Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗ ΓΗ ΚΟΥΒΑΛΑΣ"

 (Από τις ελάχιστες φορές που έχω ζηλέψει που δε μένω στην Αθήνα...)


 Μουσική γιορτή για «τη χώρα της αληθινής δημοκρατίας», την Ελλάδα, παρουσιάζει ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε δύο συναυλίες, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου.
   
Τίτλος του προγράμματος «Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς». Ο δημιουργός θα παρουσιάσει τις πιο αγαπημένες επικές και θρησκευτικές μελωδίες του σε συνδυασμό με το διπλό ιστορικό και θρησκευτικό μήνυμα της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου.
   
Στο πλευρό του Σταμάτη Σπανουδάκη θα βρεθούν η ορχήστρα εγχόρδων "Τάμαλο", με πρώτο βιολί τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, αλλά και η καταξιωμένη μεικτή παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι, προκειμένου να συμμετέχει όλο το κοινό στη συναυλία, ο γνωστός δημιουργός φρόντισε να λειτουργήσει ειδικό σύστημα υπερτιτλισμού, το οποίο θα παρουσιάζει τους στίχους όλων των τραγουδιών του.

Ιδιαίτερη παρουσία στη συναυλία, είναι και η συμμετοχή των πρωτοψαλτών Γιώργου και Κωνσταντίνου Μπιλάλη, οι οποίοι θα δημιουργήσουν με τις γαλήνιες φωνές τους  μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όχι προσβλητικό περιεχόμενο